Језички кафе у центру Крагујевца

У склопу традиционалне размене средњошколаца побратимског града Сирена из Француске и Крагујевца, организован је језички кафе.

Поред гостију из Француске, средњошколци из Русије, Немачке, Италије, Шпаније и Пољске, који у Крагујевцу бораве у оквиру програма „Лето за младе“, учествовали су у овом несвакидашњем програму и представили културу земаља из којих долазе, разменили искуства и стекли нова пријатељства.

Синоћ се у центру Крагујевца могло чути више страних језика.

Средњошколци из Италије, Француске, Немачке, Русије и Пољске који у Крагујевцу бораве већ неколико дана кажу да им је један од највећих утисака српска храна.

У склопу традиционалне размене ученика из Сирена и Крагујевца, организован је језички кафе, замишљен као могућност да се размене мишљења, утисци и научи нешто о култури и историји земаља чији су ученици боравили у Крагујевцу.

Млади Французи сматрају да је идеја размене изузетно добра и за њих, али и за нове пријатеље из Србије који ће боравити у Француској.

Језички кафе организован је у сарадњи локалне самоуправе и Канцеларије за младе, а поводом посете ученика из побратимског града Сирена.

Лето за младе је програм који током јула и августа организује Канцеларија за младе у сарадњи са партнерима.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *