ЈКП Шумадија обезбедило 10 хиљада литара течности за дезинфекцију зграда

Јавно комунално предузеће “Шумадија” обезбедило је за управнике зграда 10 хиљада литара течности за дезинфекцију затворених простора, у складу са спровођењем превентивних мера заштите од ширења вируса.

Најављено је да ће до сутра на више локација у граду бити постављени контејнери са овим раствором.

Течност ће моћи бесплатно да узимају сви управници зграда и станари како би редовно вршили дезинфекцију стамбених објеката.

Управници зграда у Крагујевцу били су у прилици да се снабдеју довољним запреминама раствора натријум-хипоклорита који се користи за дезинфекцију затворених простора. За ове намене Јавно комунално предузеће „Шумадија“ обезбедило је 10 хиљада литара течности.

Управници зграда кажу да су на време започели дезинфекцију стамбених објеката, али су се брзо суочили са недостатком раствора. Локална самоуправа, односно комунално предузеће Шумадија обезбедила је додатне запремине.

Течност за дезинфекцију, из контејнера који ће се, са по хиљаду литара раствора налазити на 10 локација у граду, моћи ће бесплатно да узимају сви управници зграда и станари.

Пластични контејнери са средством за дезинфекцију биће постављени код Крста, на тргу Мала Вага, код пијаца у Багремару, Аеродрому и Бресници, на углу улица Града Караре и Атинске, код хале Језеро, испред Месне заједнице Станово, у Ердоглији код тржнице и насељу Бубањ код Узора.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *