ЈКП ,,Шумадија” спроводи интезивну дезинфекцију улица и аутобуса јавног превоза

Гостујући у емисији “Мозаик ” на Радио телевизији Крагујевац руководилац Сектора маркетинга у Јавно комуналном предузећу “Шумадија“ Марина Арсенијевић је нагласила да ово јавно комунално предузеће спроводи низ мера у спречавању ширења епидемије коронавируса у Крагујевцу.

Свакодневно прање улица, дезинфекције аутобуса јавног градског превоза, пунктови са натријум – хипохлоритом само су неке од мера превенције ширења епидемије.

Аутобуси којима се скакодневно превози на хиљаде људи свкодневно се дезинфикују како не би дошло до ширења инфекције.
Свакога јутра пре почетка вожње и одласка до првог аутобуског стајалишта сваки аутобус се детаљно дезинфикује а иста процедура дезинфекције спроводи се и након завршетка рада .

Сва седишта у аутобусима су адекватно обележена, кажу у Сектору за јавни транспорт путника Јавног комуналног предузећа “Шумадија“.

Сви филтери у климатизованим аутобусима се редовно чисте, навела је руководилац Сектора маркетинга ЈКП,, Шумадија“ Марина Арсенијевић гостујући у емисији “Мозаик“ .

На десет пунктова у граду постављени су контејнери са раствором натријум- хипохлорита , дезинфекционог средства које се користи за третирање ходника, рукохвата и металних површина у стамбеним зградама.

Ово средство може да се употребљава само за ове намене.

Потребно је напоменути да није дозвољена употреба натријум – хипохлорита за дезинфекцију намештаја, тепиха и дугих површина у становима.

Како би се обавила дезинфекција јавних површина, улице се свакодневно перу у раним јутарњим сатима и касно увече.

Запослени ЈКП “Шумадија“ апелују на грађане да се строго придржавају прописаних мера, да носе заштитну опрему и поштују прописану физичку дистанцу.

То је најбољи начин да се спречи ширење епидемије и заштити здравље људи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *