Комунална на терену – казне до 60.000 динара

Секретаријат за инспекцијске послове и комуналну милицију синоћ после 20 часова кренуо је у проверу да ли угоститељски објекти поштују прописане мере у Крагујевцу, које је Влада Србије усвојила као посебне мере заштите становништва од заразне болести ковид 19.

Казне за непоштовање мера крећу се од 60 хиљада динара за привредна друштва до 30 хиљада за предузетнике и 10 хиљада за одговорна лица у привредом друштву.

Инспекција ће се вршити сваке вечери после 20 сати.

Како би се зауставило даље ширење и преношење заразе Влада је, одлучила да се у локалним самоуправама са проглашеном ванредном ситуацијом забрани окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, а неће бити могуће ни организовање свечаности као ни спортских и забавних манифестација.

Грађани Крагујевца се већ придржавају прописаних мера.

Рад угоститељских објеката Ограничен је на време од 7 до 20 часова.

Након тог времена службеници секретаријата за инспекцијске послове и комуналну милицију обишли су ресторане и кафиће у Крагујевцу како би проверили да ли се поштују прописане мере заштите.

Власницима и радницима у ресторанима и кафићима олакшано је на тај начин што су мере до детаља појашњене како не би било недоумица и како би их се могли придржавати на прави начин.

Међутим, власници угоститељских објеката у Крагујевцу наглашавају да је неопходно да у овој ситуацији у којој је зарада у приватном сектору умањена постоји више разумевања како не би долазило до отпуштања радника.

У локалима који се баве овом врстом делатности неопходна је пуна примена свих превентивних мера.

Сви послодавци у обавези су да предузму одређене радње како би све површине као што су столови били редовно брисани и дезинфиковани.

По процени комуналне милиције Крагујевчани у већини случајева поштују све прописане мере.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *