Украдени сунцобрани испред Ковид амбуланте у АТД-у

Испред Ковид амбуланте у АТД-у у току ноћи су украдени сунцобрани које су запослени у Дому здравља поставили на плато испред амбуланте како би заштитили пацијенте од сунца, који у фебрилном стању чекају лекарски преглед.

Грађани свакодневно долазе са симптомима који указују да су заражени коронавирусом и чекају преглед испред Амбуланте за респираторне инфекције и фебрилна стања у АТД-у сада на врућини, без сунцобрана.

Сунцобрани су били великог распона па су пружали заштиту од сунца и врућине.

Били су постављени на тешком постољу па је њихово померање и одношење сигурно било отежано.

Ипак, несавесни грађани нису имали обзира да сунцобрани штите људе који имају температуру и симптоме који указују на Ковид 19 од врућине и сунца .

Однели су сунцобране са платоа испред амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције где свакодневно на сунцу преглед чека велики број Крагујевчана.

Запослени у Дому здравља сада настоје да набаве два нова велика сунцобрана.

То је у овом тренутку преко потребно имајући у виду да је свакодневно висока температура и да је пацијентима иначе тешко да под температуром без заштите од сунца чекају преглед и тестирање на коронавирус.

Гест несавесних суграђана који су испред Ковид абуланте украли два сунцобрана указује на девијантно социјално понашање појединих грађана .

Имајући у виду да се Крагујевац налази у ванредној ситуацији због ширења епидемије коронавируса сада је преко потребна људска емпатија према оболелим особама , разумевање, толеранција и брига о сопственом и здрављу других људи.

Вандалски чин крађе сунцобрана испред Ковид амбуланте указује на забрињавајуће понашање несавесних грађана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Украдени сунцобрани испред Ковид амбуланте у АТД-у”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *