Још један минималац за запослене у туризму и угоститељству

Министарка туризма, трговине и угоститељства Татјана Матић најавила је још једну исплату минималца за запослене у туризму и угоститељству.

Матић је, приликом посете Аранђеловцу, нагласила да је ове године значајно боља ситуација у туризму.

За првих шест месеци остварен је приход од 500 милиона евра од туризма, али да се рекорд из 2019. године по броју страних посетилаца у Србији не може скорије очекивати.

Иако ће још један минималац за све раднике у туризму и угоститељству бити исплаћен у августу, Матић је оценила да помоћ неће спасити ниједан сектор од последица пандемије, нарочито не туризам који је највише погођен, већ вакцинација која је трајно решење пандемије.

У односу на прошлу годину у којој је сектор туризма, угоститељства и хотелијерства претрпео највеће губитке, 2021. значајно је боља. Подаци охрабрују. Приметан је пораст броја туриста за 40 одсто. Још увек су то само домаћи гости.

Пола минималца запосленима у сектору туризма и угоститељства исплаћено је у марту, априлу и мају када је Министарство финансија исплаћивало свим привредним субјектима ову врсту помоћи. Наредног месеца, како је најавила министарка Матић, следи помоћ запосленима у овом сектору привреде.

Министарка Татјана Матић посетила је новоотворени Инфо центар у Аранђеловцу и том приликом оценила да ће Министарство наставити финансијски да подржава унапређење туристичке инфраструктуре у овој општини која је једна од водећих туристичких дестинација у Србији и даље.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *