Још једна теретана на отвореном у Крагујевцу

У Месној заједници Филип Кљајић постављена је теретана на отвореном.

Све справе за теретану урадило је градско предузеће Шумадија, а инвестиција је вредна 150 хиљада динара.

Теретану на отвореном обишао је члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић који је, у разговору са житељима овог дела града, најавио и нова улагања у спортску инфраструктуру.

У близини школе Ђура Јакшић, постављањем справа за вежбање, направљена је нова теретана на отвореном.

Малишани су срећни јер сада поред спортског терена имају и нови простор за вежбање, док старије житеље посебно радује најава да ће бити још улагања у овај део града.

Најбитније је, кроз унапређење услова за спортске активности и изградњом спортске инфраструктуре, мотивисати децу и младе да се баве спортом и рекреацијом, а можда већ сутра, из те игре изађе врхунски спортиста.

Теретана на отвореном у Месној заједници Филип Кљајић коштала је 150 хиљада динара захваљујући ангажовању градских предузећа – ЈКП Шумадија Крагујевац и Шумадије која је, поред дечјих и спортских игралишта, савладала и технологију израде справа за вежбање и опремање теретана на отвореном. Следе нови радови на Пиварском скверу.

У овом делу града у изградњу спортске инфраструктуре годинама уназад није се улагало.

За обнову терена на Пиварском скверу опредељено је 400 хиљада динара, а за уређење спортског игралишта поред нове теретане 900 хиљада.

Поред опремања терена, предвиђено је и постављање канти за смеће, сређивање прилаза за особе са инвалидитетом и додавање саобраћајних стубића, јер се дешавало да несавесни грађани, у касним ноћним сатима, улазе аутомобилима и уништавају мобилијар и терене.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *