Кафићи и ресторани поново раде

Од данас у Србији поново раде угоститељски објекти.

Одлазак у кафиће, ресторане и кафане доноси и новине.

Како би се  на најбољи начин заштитили запослни и њихови гости уведено је низ заштитних мера: на улазима у Крагуејвачке кафане су постављене дезинфекционе баријере, oбавезно је прање, чишћење и дезинфекција простора, прибора, опреме и радних површина.

Свака столица након одласка госта биће пребрисана дезинфекционим средством а особље које ради у угоститељском објекту мора да носи маску и рукавице.

Од посетилаца се такође очекује да поштују прописане мере, да дезинфикују руке и обућу и редовно носе заштитну опрему.

Побољшана епидемиолошка ситуација од претходних неколико дана условила је ублажавање мера, које су почеле 27. априла са отварањем занатских радњи, теретана, фризерских салона.

Корона вирус јењава, све мање је заражених особа а животна свакодневица се полако враћа у нормалу као пре увођења ванредног стања.

И паркови су отворени за  посетиоце, а од данас поново раде кафићи и ресторани.

Ипак, стручњаци наводе да  би сви грађани требало да знају да борба са инфекцијом корона вируса још увек није завршена и да би требало да поштују прописане мере заштите.

Особље које ради у угоститељским објектима је у обавези да носи потребну заштитну опрему.

Предвиђено је и да растојање између столова до два метра.

Они угоститељи који нису у могућности да због простора на тај начин поставе столове морају да их преграде физичком баријером плексигласом или неким другим матерјалом како би се могућност заразе свела на минимум.

Крагујевачки угоститељски објекти, кафане и кафићи жељно очекују старе госте.

Сунчано време условиће да летње баште којих највише има у централном градском језгру поново оживе и буду пуне посетилаца.

Крагујевчани наводе да су нове ублажене мере које је донела Влада Србије, а на препоруку Кризног штаба  са радошћу дочекали када је реч о почетку рада угоститељских објеката.

Госте угоститељских објеката дочекују на улазу дезинфекционе баријере и дозери са дезинфекционим средством за руке.

Пре почетка рада угоститељског објекта  обавезно  је прање, чишћење и  дезинфекција простора, прибора, опреме и радних површина.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.