Како прећи пут од рањиве жене до јаке предузетнице?

Колико су значајне друштвене мреже за почетак пословања, какве законске измене предстоје за он лине пословање и да ли је помоћ друштвених мрежа пресудна у маркетингу, само су неке од тема претпоследње у низу радионица пројекта “Од рањиве жене до јаке предузетнице” која је одржана у просторијама Спортског центра “Искра”.

Пројекат је подржала Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији и део је програма „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира Европска унија а подржава град Крагујевац. Организатор радионица је Асоцијација пословних жена „Визија“.

Радионице намењене женама које су претрпеле неки облик насиља а превазишле осетљиву животну ситуацију решене да започну самостално посао, до сада су током радионица могле да се упознају са свим административним и организационим корацима које треба прећи на путу до одрживог предузетништва.

Полазнице програма су кроз предавања слушале од искусних предавача, како се одвија оснаживање жена да започну бизнис, како се осмишљавају идеје за посао, шта је права мотивација.

Обрађене су и теме: упознавање са бизнис планом, аплицирање за бесповратна средства, да ли за одређени посао постоји подршка локалне самоуправе.

Завршница радионица протекла је уз теме: значај друштвених мрежа, дигитални маркетинг, и 15 кључних савета за успешно покретање посла.

Последње две деценије успешан посао је незамислив без ослонца на веб. Почевши од стандардног сајта предузећа, присуства на друштвеним мрежама, а поједини послови само се он лине и раде.

Предности друшвених мрежа су многобројне, од флексибилног повезивања са потенцијалним клијентима, па до тога да је уз присуство на интернету више ресурса на располагању. Области дигиталног пословања, чак и у српској привреди су прилично разгранате. Држава од наредне године уводи и новине у опорезивању.

Пројекат “Од рањиве жене до јаке предузетнице” биће заокружен средином децембра, када ће бити и објављен цд са причама о три жене које су претрпеле неки облик насиља, а ипак оснажене отвориле ново предузетничко поглавље у свом животу.

Цд ће бити преведен на знаковни и енглески језик и очекивања су да управо та дигитална публикација буде основа за конкурисање за пројекте у наредној години.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *