Како видите град Крагујевац у наредних 10 година?

Планирање буџета за наредну годину била је једна од тема данашњег састанка представника локалне самоуправе и месних заједница са територије града Крагујевца.

Састанак је део процеса израде Стратегије одрживог развоја града за период од 2018. до 2028. године, у којој је, као један од приоритета, дефинисано побољшање инфраструктуре на градском и сеоском подручју.

Унапређење квалитета живота становника свих месних заједница зависи од новца, али ће решавање одређених проблема бити извесније уколико буду садржани у овом документу, због могућности аплицирања за средства из државних, европских или других фондова.

У оквиру израде Стратегије одрживог развоја града Крагујевца за период од 2018. до 2028. године, одржан је састанак представника локалне самоуправе и месних заједница, на коме се говорило о значају учешћа савета грађана у креирању овог документа.

Задатак чланова савета свих месних заједница са подручја града и приграда је да идентификују проблеме у својим насељима и о томе обавесте надлежне у Градској управи, односно дају смернице Градском већу у чијем ће фокусу наредне године бити решавање управо тих проблема.

Представницима месних заједница предочена је и могућност креирања решења за унапређење квалитета живота у њиховим насељима, која ће бити садржана у посебној електронској бази. Пројекти би требало да представљају њихову визију града и насеља из којих долазе у наредних десет година.

Реализација предложених пројеката биће извеснија уколико буду садржани у Стратегији одрживог развоја, због могућности аплицирања за средства из државних, европских или других фондова. Рок за достављање пројектних решења истиче крајем септембра, а израда Стратегије биће завршена до краја године.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *