Кандидати за Ђурђевданске награде пред одборницима 23. априла

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић је, након консултација са шефовима одборничких група, за 23. април заказао седму редовну седницу локалног паралмента која ће се, због актуелне епидемиолошке ситуације, одржати у амфитеатру Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Предлог кандидата за највише признање града Крагујевца, Ђурђевданску награду, и предлог одлуке о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске транзиције неке су од најзначајнијих тачака на предстојећем заседању градске скупштине.

У оквиру предлога одлука о додели Ђурђевданске награде за 2020. годину у области уметности предложено је Удружење грађана „Опера нова Крагујевац“, за науку – проф. др Маја Анђелковић, у области медицине – др Бора Евтов, за образовање ученици Илија Витошевић, Петар Михајловић и Митар Арсовић, спорт – Горан Илић,  док су Дом здарвља Крагујевац и запослени у овој здравственој установи као и Игор Јанковић предложени кандидати у области хуманитарног карактера.

Одборници ће, између осталог, разматрати предлог одлуке о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске транзиције.

На дневном реду је и Предлог одлуке о одређивању назива улице „проф. др Душана Симића“, као и предлог о суфинансирању пројеката неформалних група грађана „Зелени град“, где све оне површине које нису обухваћене редовним планом и програмом ЈКП Шумадија, ове еколошке организације биће суфинансиране кроз пројекте да те површине одржавају. 

Одборници локланог паралмента ће се изјашњавати и о изменама плана ЈКП Водовод и канализација.

На основу тренутне епидемиолошке ситуације, редовно заседање локалног парламента ће бити одржано у амфитеатру Правног факултета, док ће у скупштинску салу одборници ући тек када броз новозарежених на дневном нивоу падне на испод 20.

И ово заседање градске скупштине Радио-телевизија ће директно преносити у петак 23. априла од 9 часова.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *