Караван игре у Крагујевцу

Одржаним часовима плеса у оквиру програма Караван игре ученицима Основне школе „Светозар Марковић“ представили су се педагози Националне фондације за уметничку игру.

У Свечаном салону Скупштине града организован је пријем за Ају Јунг, директорку Националне фондације за уметничку игру.

Национална фондација за уметничку игру основана је 2009. године са циљем унапређења процеса едукације и продукције у области уметничке игре у Србији.

Систематизација знања у области уметничке игре, едукација за различите професије у оквиру исте области, рад са младим талентима у Србији и региону само су неки од задатака ове Фондације.

Од 2017. године Фондација реализује пројекат под називом Караван игре захваљујући Фондацији Арт ментор из Луцерна.

У овај мултидисциплинарни пројекат који има за циљ да приближи класичан балет и савремену игру свим заинтересованим учесницима и посетиоцима било је укључено петнаест градова.

У програм другог Каравана који је предвиђен за ову и следећу годину укључен је и град Крагујевац који је обезбедио све услове за реализацију пројекта како би публици приближио ову врсту уметности.

У ОШ „Светозар Марковић“ ученицима су се представили педагози Националне фондације за уметничку игру и одржали им часове плеса како би показали програм који ће бити организован у оквиру пројекта Караван игре.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *