Клиничком центру Крагујевац 12,5 милиона динара

Министарство здавља определило је 12,5 милиона динара за уградњу система за кисеоничну терапију који је неопходан у лечењу најтежих ковид позитивних пацијената који су хоспитализовани у Клиничком центру у Крагујевцу.

У наредних месец дана очекује уградња инсталације за кисеоничну терапију на неколико пунктова у овој здравственој установи.

Запослени у крагујевачком Клиничком центру ушли су у ковид систем 1. марта, пре него што је и објављено да је корона вирус стигао у Србију.
Пуних осам месеци више од 600 запослених у овој здравственој установи суочава се са тешком борбом у лечењу најтежих пацијената који су оболели од Ковида 19.

Министарство здравља определило је 12 и по милиона динара за уградњу система за кисеоничну терапију, а посао око инсталације опреме обавиће искусни радници који су истим системом опремили београдску Арену.

Радови на увођењу система за кисеоничну терапију биће обављени на неколико пунктова у крагујевачком Клиничком центру где се лече најтежи пацијенти заражени корона вирусом.

Без обзира на велике напоре медицинских радника да се сви пацијенти који су заражени а који имају тешку клиничку слику хоспитализују, здравствени систем трпи велики притисак јер се број људи који захтевају хоспитализацију стално увећава.

Због тога, медицинари стално апелују на грађане да се строго придржавају савета епидемиолога и Кризног штаба.

На тај начин ће сачувати сопствено здравље, здравље својих породица, али и помоћи здравственим радницима који су током пандемије Ковида 19, изложени великом ризику и напору, да сачувају своје и здравље оболелих грађана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *