Ко су победници Фестивала еколошких представа?

Победници трећег Фестивала дечијих еколошких представа “Црвено, позор!(иште), зелено”, у категорији предшколских установа су “Шумске згоде и незгоде” вртића „Цветић“ и „Деца су најјача“ у извођењу баточинског „Полетарца“, 

док су награде за најбољу представу основаца уручене ученицима ОШ „Мирко Јовановић“ за извођење „Знате ли ви?“ и представу „Еко бонтон“ коју су припремили ученици ОШ „21.октобар“.

Специјална награда уручена је предшколској установи „Петар Пан“.

Током три фестивалска дана на импровизованој позорници Прве техничке школе изведено је 19 представа у којима су учествовала деца из 13 вртића и шест основних школа.

Планирано је да најбољима буду уручене четири награде, али је жири, како наводе, имао тежак задатак, па је одлучио да додели и пету, специјалну награду. Припала је предшколској установи „Петар Пан“.

У представама је учествовало 250 малишана, које је припремало 50 васпитача, а заједно са публиком у читав пројекат укључено  је преко хиљаду грађана.

Организатору фестивала, Центру за еколошко образовање и одрживи развој, била је ово трећа организација дечијег еколошког фестивала и једна од бројних акција којима ово удружење покушава да пробуди свест код грађана о потреби чувања животне средине.

Поред Прве техничке школе, помоћ у организацији фестивала пружила је књижара „Мост“ и локална самоуправа.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *