РТК у служби грађана

После осмомесечног прекида рада, наша медијска кућа од 1. јула поново је у етру. Ослоњен на некадашњу програмску шему, програм РТК емитује се 24 сата, чију продукцију сада ствара само 24 запослених.

Током пет месеци са великим напором, али ентузијазмом наша медијска кућа успела је да одржи ниво квалитета информативног, колажног и програма уживо.

Гледаоци, који су умногоме и заслужни потписивањем петиције за опстанак РТК кажу да су задовољни програмом, и да су Хроника и садржаји из културе најгледанији.

Сопствену продукцију Телевизије Крагујевац деценијама стварао је тим од преко 120 људи, што је за константну и разноврсну производњу програма у свим тв станицама оптималан чак и мали број.

Међутим, због околности које су пратиле промашен процес приватизације, а са друге стране потребе грађана да имају своју локалну телевизију која их деценијама информише о животу у својој локалној средини, прошле године у ово време није било ни програма, али ни решеног статуса.

Од 28. јуна, односно 1. јула РТК са 24 запослених, четвртином од некадашњег броја запослених, поново креће од почетка.

После намирених дуговања и враћене дозволе РЕМ- а практично од августа требало је много снаге, после свих драматичних догађаја вратити програм са свим садржајима на које су навикли гледаоци.

Информативни, који је одувек био главна окосница наше медијске куће и даље је најгледанији.

Не одступајући од програмске шеме, на програму РТК емитују се и даље Хроника, Мозаик, Епицентар, Суграђани, Комунални сервис, Култура, 10 минута, а програм је обогаћен у складу са могућностима и емисијама из области медицине и садржајем за најмлађе.

Нови специјални документарни програм из сопствене продукције урађен је и емитован поводом 21.октобра, а још један документарни серијал „Пре Словена“ биће емитован током новогодишњих и божићних празника.

Као што су и навикли, гледаоци ће током предстојећих празника имати разноврсну понуду.

И то је нешто што је и са смањеним бројем најважнијег ресурса, људи наша медијска кућа успела да испрати.

Крагујевчани су неподељени у мишљењу и оцени да су задовољни програмом наше медијске куће.

Једино је константно незадовољна опозиција. И поред наше намере и позива да и опозициони градски политичари деле екран са осталим саговорницима, током ова четри месеца игнорисали су нас и грађане са објашњењем да немају времена.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *