Комунална полиција појачава контролу

Сведоци смо да су током протеклог викенда баште кафића и респорана у граду биле пуне и да се нису у потпуности поштовале све мере које су на снази.

Иста ситуација била је евидентна и у тржним центрима који су у понедељак почели са радом.

Зато се Комунална милиција у Крагујевцу од јуче се бави и контролом растојања између столова у баштама угоститељских објеката и бројем људи за столом, а проверава и да ли се у тржним центрима примењују све противепидемијске мере.

Надлежни кажу да није било изрицања никаквих мера и да је акценат био на превенцији.

После дужег времена отворене су баште али и тржни центри, који су јуче били крцати.

На основу нових одлука Кризног штаба размак између столова мора бити најмање два метра, за столом не може седети више од 5 особа, а уколико нема столова и столица за седење у одређеном локалу, онда на сваких 9 метара квадратних може да борави само једна особа.

Нова правила важе и за тржне центре.

Комунална инспекција, заједно са комуналном милицијом, појачала је контролу, како би утврдила да ли се поштују наведене мере.

Комунална инспекција обишла је и све веће тржне центре у граду, који морају да имају своја обезбеђења,односно ковид редаре, а сваки власник продавнице мораће да се стара о броју људи у продајном објекту.

Надлежни упоуоравају да су заштитне маске неопходне приликом уласка у башту објекта, али и приликом уласка у објекат када се иде до тоалета.

Комунална инспекција апелује на озбиљност како угоститеља тако и грађана, а за све оне који се ових мера не придржавају прописане су новчане казне.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *