Конференција младих лидера Русије и Србије

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу организована је конференција младих лидера Србије и Русије, поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа две земље.

Конференцији је присуствовало 20-ак званичника Руске федерације, представника Министарства спољних послова и научних института.

Дипломатски односи Србије и Русије, успостављени пре 180 година, никада нису били бољи.

Резултирали су, између осталог, сарадњом младих у области кулутре, спорта и савремених технологија.

Идеја је да ова конференција, организована поводом значајног јубилеја, доведе до реализације заједничких идеја на свим нивоима.

Форуми младих ове врсте врло су важни за њихово повезивање са друтвом, посебно оних који су заинтересовани да се баве политиком.

Заједничка карактеристика и Срба и Руса је што без обзира на препреке увек пронађу начин за извршење задатака који су пред њима.

Пријатељство које траје готово два века показатељ је да неговање међународних односа, посебно међу младим лидерима, даје велики допринос стварању боље будућности за њих.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *