Конкурси за ученичке и студентске стипендије

У буџету Министарства просвете, науке и технолошког развоја за ову годину предвиђено је 759,7 милиона динара за ученичке и две милијарде динара за студентске стипендије.

Средњошколци ће за стипендије моћи да конкуришу почетком септембра, док ће студенти документацију за ова средства моћи да прикупљају до краја октобра, односно почетка нове академске године.

Као и претходних година, трка за ученичке и студентске стипедније и кредите тек предстоји, а у министарству су уверени да ће за 250 надарених, 12 и по хиљада добрих и 500 ученика из категорије позитивно дискриминисаних, планирана буџетска ставка бити довољна.

Додела ових стипендија у њиховој је ингеренцији, као и „квота“ појединих универзитетских центара, као и крагујевачког.

Министарство је, да подсетимо, за ове намене припремило пет конкурса, што за стипендирање и кредитирање средњошколаца, што за студенте, како редовне, тако и надарене и оне на постдипломским студијама.

Конкурси за стипендирање и кредитирање средњошколаца, подсећамо, почињу 2. септембра, а завршавају се 30. септембра, док академци за стипендије и кредите потребну документацију предају од 2. до 30. октобра.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.