Програми обука за различите послове

Један од програма активних мера политике запошљавања који спроводи филијала Националне службе за запошљавање у Крагујевцу, је и програм стицања практичних знања и вештина  за обављање и конкретних послова. 

Намењен је послодавцима из привредног сектора, а процес обуке радника траје три месеца.

Програм подразумева стицања практичних знања и вештина кроз обављање конкретних послова, заснивањем радног односа код послодавца који припада привредном сектору.

То су они послодавци који желе да за конкретно радно место оспособе лице без квалификација односно са завршеном основном школом.

То су и лица са најмање средњом стручном спремом, која се налазе на евиденцији незапослених у статусу техн олошког вишка или су пак на евиденцији дуже од 18 месеци.

Један од програма који филијала Националне службе за запошљавање у Крагујевцу спроводи у овој години је и програм обуке на захтев послодавца.

Користе га послодавци у случају да у радни однос желе да приме лице са посебним и конкретним знањем и вештинама, а да се таква лица не налазе на евиденцији незапослених.

У Националној служби за запошљавање оцењују да је програм који омогућава послодавцима да на брз, практичан и ефикасан начин обуче будуће раднике од обостране користи.

Једина обавеза послодавца је да по завршетку обуке са кандидатима који су успешно завршили обуку, заснују радни однос.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *