Контрола исправности намирница – забрањена продаја појединим закупцима

Последње резултати контроле коју је ЈКП Шумадија спровело у сарадњи са Институтом за јавно здравље, показале су да један број млечних производа на главној Зеленој пијаци није здравствено безбедан, па су закупцима изречене мере забране продаје.

Контролом су били обухваћени млечни производи и воће.

Сектор пијаца у оквиру Јавно комуналног предузећа Шумадија овог месеца у сарадњи са Институтом за јавно здравље, контролисао је исправност пољопривредних и млечних производа на Зеленој пијаци “Центар”.

Током контроле, узорковано је седам млечних производа. Након микробиолошке анализе, код два је нађено присуство бактерије ешерихија коли.

Закупцима чији су производи били неисправни, изречене су мере забране продаје.

Истовремено, Инситут за јавно здравље спровео је контролу воћа на централној зеленој пијаци. Рађене су хемијске анализе на пестициде и тешке метале.

Годишњим планом овог градског комуналног предузећа, следећег месеца планирана је контрола свежег меса, сухомеснатих и млечних производа, у тржници на Аеродрому.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *