Корекција цене грејања у Крагујевцу

Цена даљинског грејања ове зиме у Крагујевцу, према проценама стручњака, требало би да буке коригована, односно да за домаћинства буде виша, док би за пословне просторе требало да буде умањена.

У Енергетици кажу да се ремонт на 2,5 километра инсталација градског грејања приводи крају, као и проширење капацитета за 300 нових корисника.

Грејна сезона у Крагујевцу званично почиње 15. октобра, али у зависности од температуре у вечерњим сатима, која треба да буде нижа од 12 степени Целзијуса, може почети и касније.

Енергетика Крагујевац је Градском већу поднела захтев за корекцију цене даљинског грејања. У крагујевачкој топлани сматрају да је корекција ценовника потребна, јер се цене нису мењале од 2013. године.

Радови на ремонту инсталација у Ердоглији, Аеродрому и у самом центру града, као и поправка дотрајалог цевовода и проширење капацитета за потребе нових корисника, приводе се крају. Енергената за око 23 хиљаде корисника у Крагујевцу има довољно, тврде у Енергетици.

Енергетика је почела са пуњењем примарних топловода 14. септембра, па из овог предузећа поручују да је потребно обратити пажњу на подстаницу у објекту и сва, евентуална, цурења пријавити диспечерској служби.

Истовремено, управници зграда треба да изврше пуњење секундарних инсталација у зградама као и пробу функционалности пумпи, које ће укључити на почетку грејне сезоне, како би цео систем биоспреман до октобра.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *