Кошаркаши из целог света у Крагујевцу

Међународни кошаркашки камп “Крос овер” и овог лета одржава се у Крагујевцу. Камп, који осму годину за редом организује клуб “Крагујевац 96”, окупио је неколико стотина младих кошаркаша и кошаркашица из свих крајева света.

Већ неколико година сала и терени Дома “Артем” током лета резервисани су за учеснике међународног кошаркашког кампа “Крос овер”.

Камп све више привлачи госте из иностранства, како оне који су већ долазили тако и кошаркаше и кошаркашице који први пут бораве у Крагујевцу. Ове године дошли су гости из далеког Јапана, Египта, али је ипак највише Европљана.

Долазим из Румуније, други пут сам овде. Тренинзи и услови су добри. Атмосфера је позитивна, тренирамо и стварамо пријатељства – Аделина (Румунија).

Ја сам из Варшаве. Свиђа ми се и камп и град Крагујевац. Први пут сам овде и планирам да дођем и следеће године. Индивидуални тренинзи су добри, као и тренери – Павел (Пољска).

Ја сам из Бугарске, из Бургаса. Камп је веома добар. Други пут сам овде како бих побољшала своју игру – Теодора (Бугарска).

Добри услови и стручни рад главни су разлози због којих млади кошаркаши долазе на камп. Осим играча, долазе и тренери који такође желе да науче нешто ново. Слободне тренутке гости користе за дружење и обилазак града.

Сваког лета кроз камп “Крос овер” прође око 600 играча, углавном из иностранства. За крагујевачке кошаркаше, који желе да тренирају и побољшају своју игру, учешће на кампу је бесплатно.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *