Ковачевић: Интерес грађана приоритет

Српска напредна странка је на локaлним изборима у Крагујевцу освојила довољан број мандата, односно добила апсолутну подршку грађана, тако да ће бити у прилици да сама формира локалну власт.

Међутим, народни посланик и функционер СНС Горан Ковачевић тврди да ће Српска напредна странка покушати да окупи све политичке странке у Крагујевцу и направи постизборну коалицију.

Према његовим речима, није битно да ли СНС има потпуну подршку у градском парламенту и апсолутну већину, већ да грађани добију локану власт која је спремна и способна да обезбеди развој Крагујевца.

„Српска напредна странка, као политичка организација која је на завршеним изборима освојила највеће поверење грађана ће позвати све странке које су ушле у градски паралмент, али и оне које нису, а учествовале су на локланим изборима да пробамо да дефинишемо заједнички интерес и заједничке циљеве који су битни грађанима Крагујевца“, каже Народни посланик и функционер СНС Горан Ковачевић.

Ја мислим да смо ми сви ту, да делимо исти систем вредности, мисију и визију и потпуно би било бесмислено би било да не седнемо бар да попричамо, да видимо да ли можемо да нађемо заједничке циљеве, а да ли ћемо доћи до коалиције то ћемо видети.

Али мислим да је први корак СНС да упути захтев оним странкама које су ушле и онима које нису ушле у градски парламент да попричамо каква је визија будућности Крагујевца, систем вредности које носимо ми политичари у граду Крагујевцу мислим да је једиствен, има простора за значајне помаке у граду Крагујевцу у наредном временском периоду.“

Ковачевић додаје да је још увек рано за размиљање о персоналним решењима.

„Мислим да у Крагујевцу има много паметних, одговорних и способних људи у различитим политичким странкама, али и оних који нису у политици, сви су они нама данас битни, не треба да као странка која има највећу подршку и највећу одговорност да направимо једну једину грешку да можда некога не приметимо.

Сачекаћемо неколико дана, недеља, месеци и имаћемо кадрове који ће радити, убеђен сам, на доборобит грађана Крагујевца.
Сви представници грађана Крагујевца треба да се уједне и пробају да схвате да само заједно центар Шумадије може да иде напред“, поручио је Ковачевић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *