Kрагујевац био домаћин 9. Сабора пољопривредника Србије

Крагујевац је био домаћин 9. Сабора пољопривредника Србије. У присуству представника Министарства пољопривреде, локалне самоуправе, Привредне коморе Србије, Управе за ветерину, установа, агенција и удружења која се баве аграром, пољопривредници су отворили бројна питања која се односе на положај пољопривредне производње у нашој земљи.

Манифестацију су организовали чланови Сабора произвођача агропривреде Србије „Спас“.

Значај превентиве у заштити пољопривредне производње, са каквим се тешкоћама сусрећу пољопривредници када је реч о исплати субвенција и подстицаја, проблемима у сточарству, како је решена афричка куга свиња у Србији, како пласирати производе на тржиште уз што бољу цену, само су неке од тема о којима се говорило на 9. Сабору пољопривредника Србије.

Организатори Сабора са жаљењем оцењују да пољопривредници нису довољно информисани и организовани када је реч о бројним аграрним питањима.

Србија има одличне потенцијале у области аграра, а храна која се производи на нашем простору може да донесе одличан профит, сматрају организатори овог скупа.

Министарство пољопривреде, подржава организовање оваквих манифестација, нагласио је државни секретар Ненад Рикало који је назначио да ресорно министарство спроводи низ мера како би се унапредила пољопривредна производња и живот људи који живе у руралном подручју.

Локална самоуправа била је домаћин 9. Сабору пољопривредника Србије који се сваке године одржава у другом граду.

Спас од пропадања села требало би потражити у самоорганизовању људи који живе на сеоском подручју и обављају пољопривредне послове од којих остварују приход.

Чланови Сабора произвођача агропривреде Србије организовани су у 11 гранских одбора, а више од 20 хиљада пољопривредника настоји да спаси српско село и заштити домаћу производњу која се остварује на сеоском подручју.

Наредни Сабор пољопривредника десети, јубиларни биће организован у неком од војвођанских градова следеће године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *