“Крагујевац – мој главни град”

У оквиру прославе Дана града и обележавања јубилеја – 200 година прве престонице модерне Србије, град Крагујевац у сарадњи са Градском туристичком организацијом, организује велики Ђурђевдански карневал.

Одлуком Градског већа, Карневал је проглашен за централну манифестацију, а циљ је да се грађанима Крагујевца и гостима прикажу све значајне републичке и градске институције.

Поводом Дана града Крагујевца, Ђурђевдански карневал ове године насловљен је са темом: “200 година прве престонице модерне Србије”, а слоган манифестације је: Крагујевац – мој главни град.

Под покорвитељством града, оргнизатор манифестације је Градска туристичка организација.

Поред најмлађих учесника и деце школског узраста, Градско веће је донело одлуку да позове све институције, Установе, привредна друштва, предузетнике и удружења грађана да учествују на Карневалу.

После удружења љубитеља фића, који су традиционално до сада били на крају колоне, у дефилеу ће учествовати и представници Војске Србије, полиције, ватрогасне службе, хитна помоћ, градска комунална предузећа.

Карневал ће бити организован у недељу 6. маја у 11 часова и кретаће се од улице Крагујевачког октобра, затим улицом Александра Првог Карађорђевића, улицом 27. марта до Безистана одакле ће дечја поворка кренути пут бине на којој ће бити изведен пригодан програм и изабрана најлепша карневалска маска.

Карневалска поворка ће проћи Главном улицом, а потом кроз улицу Николе Пашића до Трга Слободе.

Испред скупштине града своја возила паркираће љубитељи фића, градске установе, привредна друштва и на том месту наставити дружење са грађанима.

Карневалску манифестацију употпуниће и програм Дома омладине, који се побринуо да уличне свирке на више локација у центру Крагујевца музички илуструју дневне програме обележавања Дана града.

Овогодишња манифестација има за циљ да се крагујевчанима представе све значајне републичке и градске институције, на начин који сами осмисле, имајући у виду тему карневала 200 година прве престонице модерне Србије.

Град позива све заинтересоване да се пријаве за учешће у дефилеу најкасније до 25 априла.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *