Одржан концерт Оркестра акордеониста

Крагујевачки академски оркестар акордеониста наступио је у холу Друге крагујевачке гимназије у оквиру концертне сезоне Музичког центра Крагујевац.

Оркестром је дириговао професор Предраг Костовић ванредни професор за хармонику на ФИЛУМ-у. На програму су била дела Грига, Мусоргског и других познатих композитора.

Крагујевачки академски оркестар акордеониста основан је недавно са жељом да својим концертима промовише музику за хармонику како у Србији тако и широм света.

Оркестар чине уметници крагујевачке музичке школе, једне од најбољих на овим просторима.

Диригент Предраг Костовић, своје образовнање такође почиње у школи “др Милоје Милојевић” док студије хармонике завршава на престижном Конзерваторијуму у Украјини.

Као диригент са оркестром хармоника средње школе постигао је значајне успехе а у наставку успешне музичке каријере преузима Крагујевачки академски оркестар акордеониста.

Музички центар Крагујевац након концерта у Другој крагујевачкој гимназији наставља са концертном сезоном и у наш град доводи неке од најпризнатијих уметника из света класичне музике.

Концерт у Крагујевцу био је почетак представљања оркестра акордеониста домаћој публици и увертира за наредни наступ у Пули.

Планови за будућност новооснованог музичког ансамбла су коинцерти пред публиком широм Србије као и представљање на међународним и светским фестивалима.

Публика је чула пажљиво одабран репертоар још једном се уверивши у виртуозност наших уметника на хармоници, што се и очекивало обзиром да су потекли из крагујевачке школе која има завидну традицију.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *