Крагујевац препознатљив у свету спорта и по бадминтону

Бадминтон клуб Рејвенс КГ бележи све боље резултате како на домаћим, тако и на међународним турнирима.

Бројне медаље и успеси наших спортиста као и добар пример промоције спорта препознао је и град Крагујевац који годинама уназад подржава наше репрезентативце унапређујући услове за тренирање.

Први бадминтон клуб у Шумадији основан је пре скоро 20 година у циљу популаризације овог спорта на територији града Крагујевца.

Од групе рекреативаца, Рејвенс КГ је прерастао у један од најбољих бадминтон клубова у Србији.

Чланови клуба су до сада освојили велики број медаља у различитим конкуренцијама на домаћим, али и међународним турнирима.

Златна медаља Александра Јовичића на Интернационалном светском купу који је одржан у Дубровнику, само је један у низу успеха овог клуба. 

Велики број чланова клуба прошао је кроз све репрезентативне селекције.

Они, годинама уназад, представљају Србију и град Крагујевац на најбољи могући начин.

Клуб Рејвенс КГ, поред одличних резултата, већ годинама уз подршку града Крагујевца успешно организује такмичења: Отворено првенство Крагујевца, Првенство Србије, као и Екипно првенство Балкана које се одржава у овкиру Октобарских свечаности.  

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *