Крагујевчани у бадминтон репрезентацији Србије

Чланови Бадминтон клуба “Рејвенс КГ”, Александар Јовичић, Јана Недељковић и Миња Миловановић део су репрезентације Србије која ће бранити боје наше земље на Балканском првенству у бадминтон за играче узраста до 17 година, које се одржава до 19. августа у Новом Саду.

Александар Јовичић и Миња Миловановић наступиће у екипном делу такмичења, док ће се Јана Недељковић такмичити у појединачној конкуренцији.

На овогодишњем Балканском првенству у бадминтон, поред репрезентације Србије, учествују и такмичари из Турске, Бугарске, Румуније, Грчке и Македоније.

Прошле године је репрезентација Србије други пут за редом успела да освоји титулу екипног првака на Балканском првенству за играче до 15 година.

Имамо огромну жељу да и у узрасној категорији играча до 17 година освојимо титулу у тимској конкуренцији и да освојимо што више златних појединачних медаља.

Ово је велики изазов за наш тим због чињенице да је и главни конкурент за екипну титулу, репрезентација Турске, сачињен од изванредних играча.

Припреме за ово првенство су једним делом обављене на Међународном тренинг кампу у Караташу, а једним делом у Националном тренинг центру на Ади Циганлији.

Надамо се да ће се велики обим и квалитет рада који је обављен у претходном периоду исплатити”, изјавио је за сајт Бадминтон савеза Србије главни тренер репрезентација, Милан Барбир.

Балканско првенство за играче до 17 година организује Бадминтон савез Србије, Бадминтон савеза Војводине и Бадминтон клуб “Нови Сад”, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Града Новог Сада, Туристичке организације Србије и Туристичке организације Новог Сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *