Крагујевчанка добитница престижне награде Европског удружења радиолога

Крагујевчанка др Валентина Опанчина, специјализант радиологије у Клиничком центру, добитница је престижне награде Европског удружења радиолога.

Награђени научно истраживачки рад омугућиће нашој суграђанки представјање на Европском конгресу радиолога који ће бити одржан у Бечу, у марту 2020. године.

После четворогодишњег волонтирања , Валентина Опанчина је добила ове године посао у Клиничком центру захваљујући одлуци Владе Републике Србије да се 100 младих лекара током године запосли у здравственим установама. Валентина не планира одлазак из земље.

Рођена 1989. године др Валентина Опанчина диплому на факултету медицинских наука стекла је 2014. године као сдтудент генерације.

Тренутно је специјализант на завршној години из области радиологије, докторанд на медицинском факулетету, др Валентина Опанчина добитница је престижне награде Европског удружења радиолога.

На конкурс из области радиологије пријавило се 9000 стручњака са својим радовима а само мали број имаће прилику да буде представљен на Европском конгресу радиолога у Бечу.

Валентина је свој научно истраживачки рад и прикупљање података припремала на специјалистичким студијама.

Поред тога што је докторант на Факултету медицинских наука Валентина је и апсолвент на Правном факултету у Крагујевцу.

Награђени рад крагујевачка докторка припремала је са својим ментором Доц. др Радишом Војиновићем. Добијена награда велики је успех како за нашу суграђанку тако и за Факултет медицинских наука у Крагујевцу.

Др Валентина Опанчина добитник је многобројних признања од којих се издвајају награда Фонда “Михајло Пупин”, Ђурђевданска награда Српског лекарског друштва за најбољег дипломираног лекара у Србији, награда Амбасаде Јапана за научни рад.

Док њени вршњаци планирају живот и каријеру у клиникама у иностранству, Валентина наглашава да не планира одлазак из Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *