Кроз Мађарску са вињетама купљеним у Крагујевцу

Мађарска Национална служба за наплату путарине омогућила је куповину вињета које се користе на мађарским путевима и на 15 сервисних станица у Србији, мешу којима је и Крагујевац.

Челници града и Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа истичу да продаја вињета у Крагујевцу представља само један од примера вишегодишње успешне сарадње две земље.

Продајно место за куповину вињета неопходних за путовање кроз Мађарску у Крагујевцу је МОЛ-ова сервисна станица.

Систем Е вињете обухвата мотоцикле, путничка возила и приколице, теретна возила са дозвољеном укупном масом до 3, 5 тоне, аутобусе, као и моторна возила која по посебним прописима немају обавезу плаћања путарине.

Вињете могу бити недељне (које важе 9 дана), месечне и годишње.

Добра сарадња, која је успостављена између Србије и Мађарске, резултирала је реализацијом бројних програма и пројеката из више области у нашој земљи, док је у Крагујевцу отворена и канцеларија почасног конзула Мађарске.

Челници града Крагујевца и Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа истичу да продаја вињета у нашем граду представља само један од примера вишегодишње успешне сарадње две земље.

Сарадња са Мађарском биће настављена и убудуће, најављују у локалној самоуправи, а значајну помоћ Мађари ће пружити и када је у питању пројекат “Крагујевац паметан град“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *