Кроз програм „Пракса за младе филологе“ прошло 68 студената и пет младих филолога

Студенти Универзитетa у Крагујевцу имали су прилику да у оквиру програма „Пракса за младе филологе“, похађају бесплатан курс енглеског језика и тако унапреде своје језичке вештине у циљу радног ангажовања или усавршавања у иностранству.

Програм је ове године завршило 68 студената и пет младих филолога, који су добили прилику да припреме програм курса и одрже наставу на Б1, односно Б2 нивоу и на тај начин стекну практична знања потребна за рад у настави.

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу полазницима су свечано уручени сертификати.

Програм „Пракса за младе филологе“ пружа могућност студентима да унапреде своје знање и побољшају језичке вештине потпуно бесплатно.

Курсеве енглеског језика током академске 2020/21. године са успехом је завршило 68 студената Универзитета у Крагујевцу.

Ове године имали су прилику да током три месеца курса добију сертификате за Б1 или Б2 ниво.

Кроз програм „Пракса за младе филологе“ прошло је и пет филилога који су добили прилику да припреме програм курса и да одрже наставу полазницима. Због пандемијских услова, настава је одржана онлајн.

Онлајн модел предавања пружио је прилику и студентима Универзитета који нису из Крагујевца да похађају курс енглеског језика и тиме наставе традицију овог програма која је дуга читаву деценију.

Нова знања студенти и предавачи искористиће за даље усавршавање и рад у иностарнству.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Милеенковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *