Култура: Концерт Динића и Крагујевачког симфонијског оркестра доживљај светског нивоа

Поводом васкршњих празника, Музички центар Крагујевац наставио је концертну сезону организовањем наступа Крагујевачког симфонијског оркестра са гостујућим диригентом – Србољубом Динићем.

Изведена су дела Моцарта и Хајдна.

Маестро Динић је један од најпризнатијих светских диригената нашег доба, уметник интернационалне каријере, добитник престижних признања, међу којима је и награда Министарства културе Републике Србије за промовисање српске културе у свету.

У Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ одржана је аукција слика ликовног удружења „Кул.т“ Крагујевац.

Реч је о збирци слика које потписују аутори, учесници Међународне ликовне колоније – Искра сунца, коју организује ово уметничко удружење.

Аукцијом је и затворена изложба слика, коју су грађани Крагујевца у галеријском простору библиотеке могли да погледају претходних десет дана.

Сав приход од продаје слика, која је прошла изузетно успешно намењен је деци из Центра за развој социјалних услуга „Кнегиња Љубица“.

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ представљена је књига – Носталгија за непостојећим Берислава Благојевића, књижевног ствараоца из Бања Луке.

То је још једно у низу представљања аутора из Републике Српске којима ће бити посвећен цео април месец у овој установи културе.

За студенте наставног предмета Аудиовизуелно превођење, Катедра за англистику ФИЛУМ-а у сарадњи са Студентским културним центром организовала је пројекцију филма „ Мој јутарњи смех“ крагујевачког редитеља Марка Ђорђевића.

После пројекције, студенти су имали прилику да дискутују са аутором који завршава свој други крагујевачки филм и који се налази у процесу монтаже.

У Позоришту за децу и младе изведена је гостујућа представа „Ручни рад“ према тексту Жан Клод Дано-а, у самосталној продукцији глумица београдског „Атељеа 212“ – Даре Џокић, Исидоре Минић, Бранке Шелић.

Представу је режирао Милан Нешковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *