Култура: Победник 18. Јоаким феста представа „Што на поду спаваш“

Гран-при „Јоаким Вујић“ за најбољу представу у целини, jедногласном одлуком жирија, припала је представи „Што на поду спаваш“, која је рађена по истоименом роману Дарка Цвијетића, у режији Кокана Младеновића, у копродукцији Српског народног позоришта из Новог Сада, Градског драмског казалишта „Гавела“ из Загреба, Народног позоришта Сарајево и Фестивала МЕСС.

Специјална награда Града Крагујевца додељује се Кокану Младеновићу, редитељу ове представе, а представа Што на поду спаваш проглашена је и за најбољу представу од жирија публике. У част награђених, у Књажевско-српском театру, крагујевачки ансамбл игра представу Уображени болесник.

Под слоганом – Илузије у огледалу стварности, у Књажевско српском театру одржан је 18. Међународни позоришни фестивал Јоакимфест. Љубитељи позоришне уметности од 10. до 17. октобра могли су да погледају шест представа из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

У Народној библиотеци „ Вук Караџић“ представљена је књига „ Дневник енглеске болничарке у Србији“ Дороти Њухол коју су објавили издавачка кућа „ Прометеј“, РТС и Народна библиотека „ Вук Караџић“ из Крагујевца. Редактор превода и приређивач текстова и књиге је Татјана Јанковић библиотекар ове крагујевачке установе културе. Књига је део десетог кола Србија од 1914-1918. Елитну едицију у којој је објављено 130 књига подржава Министарство културе у пројекту капиталних издања.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *