Културна баштина на знаковном језику

У оквиру пројекта „Културна баштина на знаковном језику“, Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа организовало је посету Амиџином конаку и Народном музеју, где су уз помоћ преводиоца знаковног језика погледали изложбене поставке.

Пројектом је осмишљено и снимање краткометражних инсерата о музејској поставци са преводом на знаковни језик.

Циљ пројекта „Културна баштина на знаковном језику“ је да установе културе у Крагујевцу буду доступне глувим и наглувим особама.

У галерији Народног музеја глуве и наглуве особе, чланови Удружења, уз помоћ преводиоца на знаковни језик погледали су тренутно изложену поставку објеката, инсталација и скулптура „Овде и тамо“ ауторке Еме Бреговић.

Доступна је била и стална поставка у Амиџином конаку, где су снимили кракометражне инсерте и скренули пажњу на дисплеје на којима је посетиоцима омогућена виртуелна посета конаку у време владавине кнеза Милоша Обреновића.

Пројекат „Културна баштина на знаковном језику“ финансијски је подржао Град Крагујевац.

Организовању посете и снимању у Народном музеју, претходила је посета Борачу, а предстоји и Основној школи у Чумићу.

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа после организованих посета планира промоцију свих локалитета које су посетили и на којима су снимљени краткометражни инсерти са преводом на знаковни језик.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.