Квалитетније грејање у школи „Вукашин Марковић“

Школа за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ која је већ дуги низ година имала проблем са грејањем, изградњом новог прикључног топловода, добиће топле учионице и боље услове за рад.

Према речима запослених у Енергетици, подстаница која се тренутно уграђује само за ову школу, омогућиће поред квалитетнијег грејања и побољшање енергетске ефикасности у овој образовној установи. Радове финансира град Крагујевац.

Радови на топлотној подстаници у Школи за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ су у току и очекује се да до краја недеље буду завршени.

Ова школа до сада је била прикључена на заједничку подстаницу, која није била довољног капацитета.

У плану је и изградња термостатских вентила унутар објекта, чиме ће се омогућити равномерна расподела температуре и смањење потрошње топлотне енергије.

Акумулатори топлоте омогућиће да се сачува топлотна енергија у ситуацијама кад, због високих спољних температура, постројење не мора да ради. Акумулацијом и чувањем вишка топлотне енергије систем ће бити безбеднији, стабилнији и економичнији.

У школи за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ планирана је и реконструкција унутрашње цевне мреже која је прилично дотрајала, а која је један од основних елемената постројења за даљинско грејање.

Постојеће цеви биће замењене новим, а ова друга фаза радиће се по завршетку грејне сезоне.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.