Летњи камп у Аџиним ливадама

Планинарско друштво „Жежељ“ у сарадњи са организацијом ЈАНУН из Хановера, организовало је летњи камп у Планинарском дому у Аџиним ливадама.

На кампу бораве млади из Србије и Немачке старости од 16 до 30 година, са циљем да размене искуства са вршњацима и да упознају нову културу и обичаје.

На обронцима Гледићких планина 17 километара од Крагујевца у Аџиним ливадама, окупило се 30-ак младих од 16 до 30 година из различитих градова Србије и Немачке, на летњем кампу који је по први пут организовало Планинарско друштво „Жежељ“.

Циљ је да се присутни кроз организоване радионице о експерименталној педагогији, екологији и окружењу, стекну лидерске вештине.

Део програма летњег кампа су шетње осмишљене за две узрасне групе. Младим камперима ово је добра прилика за дружење и размену искустава са вршњацима.

Новац који су Планинарско друштво „Жежељ“ и Удружење „Јанун“ из Хановера добили за реализацију овог пројекта уложен је у уређење купатила и кухиње Планинарског дома „Др Соња Перишић“, у коме млади бораве током кампа.

Жеља организатора је да ово дружење постане традиционално.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *