Личне карте месних заједница

Побољшање инфраструктуре на градском и сеоском подручју, један је од приоритета Стратегије одрживог развоја града Крагујевца за период од 2018. до 2028. године.

У том циљу, надлежни у Градској управи обилазе месне заједнице како би у разговору са грађанима и представницима савета добили информације о тренутном стању и потребама сваког насеља.

На основу тих података, који ће бити садржани у личној карти сваке месне заједнице, биће планирани пројекти, као и средства за њихову реализацију.

Све месне заједнице на територији града Крагујевца добиће своје личне карте. У циљу прикупљања неопходних података, представници Градске управе обилазе крагујевачка насеља, а у претходном периоду информисали су се о проблемима и потребама 30-ак приградских месних заједница.

Личне карте месних заједница део су Стратегије одрживог развоја града Крагујевца за период од 2018. до 2028. године, чија је израда у току.

Од 78 месних заједница, колико их има на територији Крагујевца, 40-ак припада приградском и сеоском подручју, док су остале градске.

Савети грађана месних заједница у комуникацији су са надлежним органима локалне самоуправе, у циљу унапређењу квалитета живота становника у свим деловима града.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.