Личне карте за месне заједнице

Све месне заједнице на територији града Крагујевца добиће своје личне карте. То је документ који подразумева комплетну слику и ситуацију на терену, од комуналне инфраструктуре до објеката које једна месна заједница мора да има.

Личне карте месних заједница део су Стратегије одрживог развоја града Крагујевца за период од 2018. до 2028. године, чија је израда у току.

У већини месних заједница на територији града Крагујевца, према речима Витомира Недељковића, члана Градског већа за локалну самоуправу, проблеми су инфраструктурне природе.

Савети грађана месних заједница у комуникацији су са надлежним органима Скупштине града и свакодневно се подносе захтеви за различите интервенције и проблеме који грађани имају.

Од 78 месних заједница, колико их има на територији града Крагујевца, нешто мање од половине припада градском и приградском језгру, док су остале на сеоском подручју.

Иако су неасфалтиране улице највећи проблем и једних и других, новог асфалтирања, каже Недељковић, за сада неће бити.

Што се тиче редовнг одржавања, приоритет су улице којима саобраћају аутобуси јавног градског превоза и путеви који који воде до домова здравља, школа и обданишта.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *