Локални парламент у 2019. донеo бројнe одлукe у циљу унапређења квалитета живота грађана

Рад локалног парламента у предходној години обележило је доношење низа важних одлука које се односе на унапређење квалитета живота грађана.

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић каже да су одборници одлучивали о Плану детаљне регулације Северна обилазница, оснивању Слободне зоне Шумадија, Плану детаљне регулације Института за стрна жита, Радној зони Феникс.

Међу важним одлукама нашла се и она која се односила на спајање пет градских комуналних предузећа у ЈКП „Шумадија“.

У 2020. у плану је усвајање важних одлука које ће се односити на капиталне инвестиције.

Свака улица на територији града Крагујевца добила је своје име, а овај комплексан посао реализовала је локална самоуправа са Саветима месних заједница.

Одлуком коју је изгласао локални парламент, 1206 улица добило је називе. Председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић подсећа да је у претходној години дошло до спајања пет комуналних предузећа у једно и додаје да је посебно поносан на велики пројекат – изградњу Јавне гараже са 200 паркинг места, која ће бити завршена до августа 2020. године.

У 2020. години очекује нас низ капиталних пројеката, наводи Петрашиновић. Град Крагујевац финансираће изградњу Опште болнице, градиће се нов Диспанзер за децу, Студетска поликлиника, улагаће се у путну инфраструктуру.

У 2019. години асфалтирано је 55 улица, а тренд реконструкције путева биће настављен и у овој години. За ове намене опредељено је 450 милиона динара.

Најстарије српско позориште, Књажевско-српски театар биће потпуно реновиран, а локална самоуправа издвојиће више од 250 милиона за боравак најмлађих у крагујевачким приватним вртићима.

План је да се издвајањем ових средстава, обезбеде места за свако дете у обданишту.

Такође, из градске касе биће планирано је 12 милиона динара за боравак деце из социјално угрожених породица у крагујевачком одмаралишту на Копаонику, а Крагујевчани могу да очекују и нова аутобуска стајалишта.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *