Лончар и Клуге: Вакцина спашава живот

Министар здравља Златибор Лончар састао се са директором Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом, са којим је разговарао о томе шта је Србија урадила на плану борбе против вируса короне током протеклих годину дана.

Регионални директор Светске здравствене организације за Европу Ханс Клуге обишао је данас вакцинациони пункт на београдском Сајму и том приликом оценио да је процес вакцинације у Србији импресиван.

Посебно је похвалио систем за пријаву и регистрацију вакцинације еУправу, рекавши да се ради о значајној иновацији.

Додао је да се у Европској унији говори о сертификатима и да је битно да СЗО, као паневропска организација, гледа и примере изван Уније.

Министар здтавља Златибор Лончар је рекао да су разговарали о ставу СЗО о ковид пасошима и навео да та организација није за ковид пасоше, већ препоручују ковид сертификате и то најбоље дигталне, где ће бити преглед да ли је неко вакцинисан и у ком статусу, али не да би се правиле препреке, већ због анализе.

Наглашено је да вакцине делују и на нове сојеве вируса, али да је потребно убрзати имунизацију.

Вакцине спашавају животе, али биће потребно време да се сви у нашим заједницама вакцинишу, закључено је након састанка Клугеа и Лончара.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *