Мајнд парк и Јанфенг најбоља препорука за потенцијалне инвеститоре

Према инвестицијама, за крагујевачку привреду протекла година била је једна од најуспешнијих, изјавио је за Телевизију Крагујевац Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду.

Поред Мајнд парка индустријског комплекса у Собовици, доласком кинеске компаније Јанфенг и других инвеститора, омогућено је запошљавање великог броја људи.

Отварање неколико фабрика у Крагујевцу у 2019. години допринело је економском просперитету града, а у овој години очекују се нови инвеститори, изјавио је Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду.

Кинеска компанија Јанфенг, која је отворила фабрику за производњу компонената за аутомобилске ентеријере, у процесу је раста и постоје потребе за запошљавање још радника свих профила.

Када је реч о привредним кретањима у наредном периоду, очекивања су велика од Мајнд парка где би од наредне године требало да почне производња трамваја.

Крагујевац има значајне индустријске капацитете на ширем простору Балкана што је одлична препорука за потенцијалне инвеститоре.

Технолошки Мајнд парк је основан како за домаће тако и за стране инвеститоре.

У овој години предвиђена су и средства за проширење индустријског комплекса Мајнд парка, тачније за опремање индустријске зоне Феникс.

У плану је и да крагујевачка компанија „Рај парк“ почне изградњу највећег ретаил парка у Србији.

Реч је о најатрактивнијој локацији у Крагујевцу, на месту некадашњег Елвода, која је уједно и највећа грађевинска парцела у градском језгру.

Како је нагласио Ерић, биће ово највећи пословно трговински центар на отвореном који ће довести познате светске брендове, а тиме омогућити посао за око 450 Крагујевчана.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *