„Мале пчелице“ – Почетком пролећа реконструкција 4. павиљона

У Заводу за смештај одраслих „Мале пчелице“ за месец дана почиње реконструкција Четвртог павиљона који ће комплетно бити реновиран.

За те намене новац је обезбедило ресорно министарство и Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, а део пројектне документације финансирао је и град Крагујевац.

Министарство за рад, борачка и социјална питања за те намене издвојила је 65 милиона динара. Завод за смештај одраслих „Мале пчелице“ има око 900 корисника о којима брине 300 запослених.

Ово је највећа установа у Европи у којој је све подређено корисницима који живе у пет павиљона. Сви павиљони су реконструисани и уређени по највишим стандардима изузев четвртог, који би требало да се реновира на пролеће.

У Заводу „Мале пчелице“ наводе, да су предали сву потребну документацију за добијање лиценце за дојављиваче пожара у трећем павиљону која је коштала преко 3 и по милиона динара.

Корисници бораве у лепо уређеном простору, имају квалитетан смештај и исхрану. Четврти павиљон биће уређен попут осталих.

У Заводу за смештај одраслих „Мале пчелице“, корисници имају комлетну здравствену заштиту, у установи је организовано десет различитих радионица окупационе терапије, оброке контролише нутрициониста, док храну производе запослени и корисници.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.