Мали ботаничари узгајају лековите и повртарске биљке

Удружење Зелени мир Србије и Природно-математички факултет у Крагујевцу реализују необичан пројекат Мали ботаничари, са циљем да едукују децу предшколског и школског узраста као и младе са инвалидитетом у области ботанике.

У Ботаничкој башти постављена је Млада башта где млади Крагујевчани пролазе кроз целокупан процес узгајања лековитих и повртарских биљака.

Рад са децом предшколског и школског узраста и младима са инвалидитетом у области Ботанике, био је главни циљ пројекта који спроводи Удружење Зелени мир Србије са крагујевачким Природно- математичким факултетом.

Чланови Удружења и ботаничари са ПМФ-а, заједно са малишанима у Ботаничкој башти припремају земљиште и садни материјал, а потом заједно саде различите врсте биљака.

Мали ботаничари имали су задатак да негују и прате развој биљака, све до стварања и убирања њихових првих плодова у Ботаничкој башти.

Акценат је стављен на развијање и јачање свести деце о природи која их окружује.

Захваљујући овом пројекту, који је финансирао Град, обезбеђен је садни материјал и простор, а у плану је да се наредне године што више младих укључи у гајење повртарских биљака.

Зато ће у неколико градских вртића бити организована едукација за васпитаче, који ће бити потпуно припремљени за узгој сопствених малих ботаничких башти за децу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.