Медаље за српске стрелце на ЕП

Српски стрелци настављају да нижу успехе на Европском првенству ваздушним оружјем у мађарском Ђеру.

У финалу у гађању ваздушним пиштољем Зорана Аруновић и Бобана Величковић Момчиловић донеле су сребро и бронзу за репрезентацију Србије. Андреа Арсовић и Милутин Стефановић освојили су титулу вицешампиона Европе у мешовитим паровима пушком.

Прво место и златну медаљу у финалу освојила је Францускиња Селин Гобервил, а Украјинка Олена Костевич, која је била најбоља у квалификацијама, заузела је четврто место.

Зорана Аруновић је Србији донела сребрну, а Бобана Величковић Момчиловић бронзану медаљу у финалу настављајући низ који су почели Дамир Микец и Зорана Аруновић.

Аруновићевој је ово треће сениорско одличје на шампионатима Старог континента ваздушним оружјем у појединачној конкуренцији. Пре две године, такође у Ђеру, освојила је бронзу, а прошле године у Марибору злато. Уједно, стигла је и до другог сребра на овогодишњем шампионату, јер јуче, првог дана сениорских такмичења, окитила се истом медаљом у миксу са Дамиром Микецом. Бобана Момчиловић Величковић је такође „погодила” трећу појединачну медаљу на шампионатима Европе, после титула првака 2010. и 2012.

Зорана Аруновић је у финале ушла као друга у квалификацијама са 581 кругом, док је Бобана Величковић била седма (572). Прво место освојила је Олена Костевич (Украјина) са првим светским рекордом по новим правилима (60 хитаца у квалификацијама) – 582.

Андреа Арсовић и Милутин Стефановић освојили су титулу вицешампиона Европе у мешовитим паровима пушком.

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *