Пожар у МЗ Шумарице

У пожару који се догодио у раним јутарњим сатима потпуно је изгорела унутрашњост зграде Месне заједнице Шумарице, у којој је била смештена и пошта.

Повређених нема, али је причињена велика материјална штета. Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде на лице места дошли су за неколико минута.

Према речима мештана овог дела града, који станују у близини Месне заједнице у Шумарицама, у раним јутарњим сатима чуло се само пуцкетање, што је, како кажу, био довољан знак да о томе обавесте ватрогасце и полицију.

Начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу Зоран Кочовић каже да је гашење пожара трајало пола сата, а у акцији је учествовало девет ватрогасаца са три ватрогасна возила.

У тренутку доласка Ватрогасно-спасилачке бригаде пожар се разбуктао, па је постојала бојазан од могућности да ватрена стихија захвати и оближњу амбуланту, пословне објекте и куће.

Представници Савета Месне заједнице Шумадице о пожару су одмах обавестили надлежне у локалној самоуправи.

Мештани Шумарица често су долазили у зграду која је изгорела, јер је у њој била смештена и пошта. Због тога су, како кажу, спремни да одмах приону на посао и помогну да се изнесе документација и рашчисти унутрашњост објекта.

Шта је узрок пожара утврдиће надлежни органи, али је сасвим сигурно да је комплетан простор потпуно неупотребљив и да ће и просторије Месне заједнице Шумарице, али поштански шалтер бити пресељени на другу локацију.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *