Медицинска соба за особе са аутизмом отворена у Крагујевцу

Након Новог Сада и у Крагујевцу је омогућен простор у коме ће се особе са аутизмом постепено прилагођавати условима докторске ординације уз помоћ едукатора и лекара.

У сарадњи са Удружењем за помоћ особама са аутизмом Крагујевац, организоваће се различите едукације за садашње и будуће здравствене раднике, који ће волонтирати у медицинској соби.

Медицинска соба за особе са аутизмом отворена је у центру Крагујевца са циљем пружања подршке у учењу одређених понашања и успешном превазилажењу ситуација приликом медицинских прегледа и интервенција.

У питању је друга оваква просторија у Србији, која је резултат пројекта Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом и компаније Вип мобиле.

Корисиници ће имати прилику да присуствују демонстрационим вежбама и да се кроз едукативна штампана визуелна упутства са симболима и паное упознају са правилима понашања у лекарској ординацији.

Медицинска соба се налази у оквиру Школе за основно и средње образовање Вукашин Марковић и опремљена је медицинским инструментима како би изгледала као ординација.

У сарадњи са Удружењем за помоћ особама са аутизмом Крагујевац биће организоване различите едукације за медицинско особље и студенте медицине, који ће волонтирати.

До краја краја године очекује се отварање још три собе у два града.

После покретања дигиталног саветовалишта у априлу ове године, медицинске собе су наставак пројекта који је уз помоћ новогодишње донације компаније Вип мобиле реализовао Савез Аутизам Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *