Медицински факултет прославио 42 године рада

Крагујевачки Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу 42 године рада заокружио је успехом који у току ове године стигао за дугогодишњи научно истраживачки и образовни рад, а то је сврставање високошколске установе на Шангајску листу за предмет клинчка медицина.

Скоро 3700 младих лекара понело је дипломе са Медицинског факултета који је сечењем колача обележио славу Светог Алимпија Столпника.

Прослава 42. године постојања високошколске установе настављена је Свечаном академијом на којој су представљене најзначајније активности које је Факултет медицинских наука у Крагујевцу имао у протеклих годину дана.

Одлука о отварању одељења Медицинског факултета Универзитета у Београду са седиштем у Крагујевцу донета је 1977. године.

До данас је диплому доктора медицине стекло 3688 студената.

Своју Славу Светог Алимпија Столпника, факултет је обележио сечењем колача, док је прослава 42 године постојања факултета настављено свечаном академијом у амфитеатру „Проф. др. Милосав Костић“.

Гостима из академске заједнице, локалне самоуправе, министарства, привреде, цркве, културних институција и колегама из читаве Србије, након обраћања декана проф. др Владимира Јаковљевића приказан је филм са активностима које је Факултет медицинских наука имао у протеклих годину дана.

У оквиру прославе годишњице постојања декан Факултета медицинских наука проф.др Владимир Јаковљевић потписао је споразум о сарадњи са деканом Медицинског факултета из Новог Сада проф.др Снежаном Бркић.

Завидни резултати које је Факултет медицинских наука у Крагујевцу постигао у претходном периоду награђени су уласком Универзитета на Шангајску листу за област клиничка медицина.

За наредни период планирано је развијање научно истраживачког рада, нови студијски програми као и увођење наставе на енглеском језику.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *