Медицински факултет свој Дан и славу обележио Свечаном академијом

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу данас обележава свој Дан и крсну славу Светог Алимпија Столпника.

Свечаној академији, која је организована поводом прославе 41. годишњице постојања, присуствовале су бројне званице.

Поводом 9. децембра – Дана факултета медицинских наука, који данас обележава и своју крсну славу, организована је свечаност.

41. година постојања и рада Факултета, обележена је свечаном Академијом којој су присуствовали гостији како из Србије, тако и из окружења.

Током више од четири деценије постојања, Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу успео је да се позиционира као једна од најпрестижнијих и најугледнијих научно-образовних установа у Србији.

Дан факултета Медицинских наука у Крагујевцу, обележен је и потписивањем уговора о сарадњи са Медицинским факултетом из Подгорице. Циљ је рад на заједничким пројектима.

Факлутет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, почео је са радом 9. децембра 1977.

Давне 1991. године уписао је прву генерацију студената постдипломских студија, а временом су увођени и нови студијски програми.

Уписом прве генерације студената интегрисаних академских студија стоматологије, 2010., заокружен је процес обједињавања медицинских наука на факултету и заслужено ново име – Факултет медицинских наука.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Медицински факултет свој Дан и славу обележио Свечаном академијом”

  1. Хвала свима који марљиво “поправљају” наш народ. Ништа без ваших “сервиса”. Лекари, сестре, хитна и остало особље, волимо Вас и хвала Вам што бринете о нама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *