Менса Србије – визија образовања будућности

У организацији Менсе Србије, у Крагујевцу je одржано предавање на тему “Будућност образовања”.

Повод за овај догађај био је пријем нових чланова из Крагујевца, који су услов за чланство у Менси Србије стекли на тестирању одржаном у октобру.

Овом приликом представници Менсе су најавили план активности у Централној Србији за наредну годину.

Примена нових технологија последњих деценија утиче на развој друштва, па је неопходно ускладити образовање са потребама.

У доба када стара занимања нестају, а појављују се нова, устаљени образовни приступ није у стању да адекватно подржи динамичан развој.

Да би образовање остало потпорни стуб друштва оно, сматрају у Менси, мора доживети корените промене.

О визији образовања будућности, које ће заиста моћи да буде потпорни стуб развоја друштва, говорио је Предраг Ђукић, потпредседник Менсе.

Менса Србије организује низ предавања на тему будућности у образовању, како би стручњаци у тој бласти понудили адекватна решења и побољшали образовни процес у Србији.

У овој години деветоро кандидата из Крагујевца стекло је услов за чланство у Менси.

Председништво Менсе Србије се нада да ће наредних година тај број бити знатно већи не само у Крагујевцу, већ и у другим градовима Србије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *