Медицински поделио 32 индекса студентима докторских студија

Факултет медицинских наука први је факултет у Србији који је пре 14 година успоставио докторске академске студије у области медицине и први који је акредитовао студијски програм Докторске студије, Докторска школа медицинских наука.

Новој генерацији будућих доктора медицинских наука у амфитеатру “Проф др Мирослав Костић” уручено је тридесет два индекса и одржано уводно предавање из изборног подручја Истраживање у биомедицинским наукама.

Студије на докторској школи Факултета медицинских наука трају три школске године односно шест семестара а студенти по завршетку стичу научни назив доктор медицинских наука.

На овом факултету у оквиру докторских академских студија остварени су нови научни кадрови а дат је и велики допринос у развоју науке.

То је била и главна идеја запослених у овој високошколској установи.

До сада је на Факултету медицинских наука докторирало преко 470 студената.

Нова генерација добила је 32 индекса на докторским студијама.

Студенте докторских академских студија поздравио је Проф др Небојша Здравковић и уручио им индексе.

У току првог семестра студенте очекују предавања и испити из три предмета истраживање у биомедицинским наукама, статистичке и информатичке методе у биомедицинским истраживањима.

Након тога будући доктори медицинских наука опредељују се за једно од понуђених изборних подручја током другог, трећег и четвртог семестра слушају наставу и полажу модуле у оквиру изабраног изборног подручја.

Пети и шести семестар обухвата реализацију научног истраживања које је непосредно у функцији израде докторске дисерттације.

Клиничка и експерименталана фармакологија, Онкологија, Матичне ћелије у биомедицинским наукама, Истраживања у фармацији и стоматологији само су неки од 14 изборних подручја на докторским студијама Факултета медицинских наука.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *